1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is aangeklaagd door twee Schotse bedrijven. De beide bedrijven claimen dat Apple onterecht gebruik maakt van een techniek die gebruikt wordt in het scherm, volgens de beide bedrijven hebben zij daarvoor de patenten in handen.

De techniek waar beide bedrijven, Picsel Research en Picsel Technologies, claimen dat Apple een techniek gebruikt die gepatenteerd is door hun. De techniek zorgt ervoor dat Apple documenten en webpagina’s kan laten zien en hier inzoom-mogelijkheden in kan bieden. Deze functie geldt uiteraard alleen op Apple’s iPhone en iPod Touch.

Er is geen specifiek schade-bedrag geëist door de aanklagers, maar ze geven wel aan dat ze miljoen dollars aan schade hebben opgelopen door deze ‘wandaad’ door Apple. Apple was vooralsnog niet beschikbaar voor enig commentaar.

"Het is mogelijk dat sommige technieken van Apple patenten overschrijden, dit komt omdat de techniek constant in beweging is. Op die manier kan er simpelweg door de snelheid een patent ‘geschaad’ worden," Stelt Apple in een eerder verweer tegen een aanklacht. "We horen wel vaker dat er patenten geschaad worden."