1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De verwachtingen voor ICT-land op het gebied van economische voortgang zijn niet bijster positief. Uit onderzoek van Landman Consultancy en AME Research blijkt dat er 18.000 banen verdwijnen.

Verder gaat de economische crisis ervoor zorgen dat er een omzetdaling van vijf procent komt in ICT-land, gemeten over 2009. In 2010 zal de groei eveneens stagneren, zo niet gelijk blijven. Landman Consultancy en AME Research hebben gebruik gemaakt van de gegevens van het Centraal Plan Bureau.

Volgens de onderzoekers gaan de ICT-dienstverleners het merken dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hardware-bestedingen uit te stellen, evenals niet bedrijfs-kritische bestedingen, die eveneens uitgesteld worden. Verder zal er waarschijnlijke een groeiend aantal uitbestedingen naar lage lonen-landen plaatsvinden. Als het goed is zullen software-ontwikkelaars weinig tot geen hinder ondervinden van de crisis.

De overheid kan volgens de onderzoekers de bestedingen in ICT-land opschroeven door zelf grote ICT-projecten te starten. Verder hopen de onderzoekers op betere voorwaarden op het gebied van bij- en omscholing.