1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De economische crisis treft nu ook telecomaanbieder Vodafone. Om de schade te beperken schrapt het bedrijf nu zestig banen in Nederland.

Naast de economische crisis heeft Vodafone Nederland ook last van hevige concurrentie. De verwachtingen voor dit jaar zijn niet al te hoog en daarom heeft het bedrijf besloten om zestig fulltime werknemers te ontslaan. Vooral ICT’ers en werknemers die niet direct contact hebben met klanten moeten het veld ruimen.

"We gaan anders werken. Bepaalde functies worden geschrapt en andere willen we efficiënter maken. Dat los je niet op door zestig van de ongeveer drieduizend voltijdfuncties te saneren. Onder de streep zullen er zestig vervallen, maar veel meer mensen krijgen met een functiewijziging te maken", aldus de woordvoerder van Vodafone.

Net als veel andere bedrijven durft ook Vodafone niet veel uitspraken te doen over de toekomst. "Als we naar buiten kijken, zien we geen goed weer. Het is lastig te voorspellen wat de komende tijd in de telecommarkt gaat gebeuren. Daarom willen we als organisatie slagvaardiger kunnen optreden, zodat we snel kunnen reageren op veranderingen".