1 min

Tags in dit artikel

, ,

De prijzen voor DRAM zijn ongewijzigd gebleven sinds de tweede helft van februari. Volgens DRAMeXchange zal zich in mei 2009 een opwaartse prijstrend ontwikkelen.

DRAM-contractprijzen blijven stabiel in de eerste helft van april, volgens gegevens verzameld door het marktonderzoeksbureau. De gemiddelde contractprijs van 1GB DDR2-667-modules is momenteel 8,5 dollar en voor 2GB DDR2-modules is dit bedrag 17 dollar, terwijl een 1GB DDR2-667-chip onveranderd voor 88 dollarcent te koop is.

Stijging tot 20 procent

Op basis van gegevens van onder andere Samsung en Hynix zal de contractprijs voor DDR2 geleidelijk stijgen met een maximum van 15 tot 20 procent. De lijn zal zich inzetten vanaf april en zich doorzetten in mei en juni.

Hoewel de chipleveranciers blij zijn met de prijsverhogingen, zijn de meeste pc-fabrikanten er niet blij mee. Of we op korte termijn als consument ook last krijgen van stijgende DRAM-prijzen valt nog te bezien, met name de concurrentiestrijd tussen verschillende merken en de opkomst van DDR3 zal deze prijsstijging misschien wat kunnen remmen.