1 min

Tags in dit artikel

, ,

Veel bedrijven ondervinden problemen vanwege de huidige economische situatie en ook Sony Ericsson ondervindt de gevolgen van de financiële crisis.

Uit gepubliceerde cijfers blijkt dat de verkoopopbrengst van de onderneming in het eerste kwartaal van 2009 in totaal met 40 procent is afgenomen vergeleken met het eerste kwartaal van 2008. Het aantal verkochte producten zou, volgens bronnen, met ongeveer hetzelfde percentage zijn afgenomen. Sony Ericsson omschrijft de marktsituatie op het moment van schrijven als uitdagend.

De afnemende verkoopopbrengst heeft gevolgen voor de rest van de financiële situatie van het bedrijf. In het eerste kwartaal werd een verlies genoteerd van 369 miljoen dollar. Het verlies is daardoor met 41 procent gestegen ten opzichte van 2008.

De gehele marktsector waarin Sony Ericsson zich bevindt, ondervindt problemen van de huidige economische situatie. Volgens bronnen lijkt het er echter op dat Sony Ericsson de leider is in negatieve zin en dat het bedrijf op dit moment ook marktaandeel aan het verliezen is. Zo wordt er gemeld dat het marktaandeel met twee procent is afgenomen.

De financiële situatie van het bedrijf heeft gevolgen voor het personeel. Volgens bronnen zou Sony Ericsson afscheid gaan nemen van 2000 werknemers.