2min

Tags in dit artikel

, ,

De Duitse developer Ascaron Entertainment, onder andere verantwoordelijk voor Sacred 1 en 2, heeft op 14 april faillissementsbescherming aangevraagd. Sacred 2 zal echter gewoon verschijnen.

Het Duitse bedrijf zat al langer in de problemen, maar nadat er in de al vier jaar durende productie van Sacred 2 nog meer ontwikkelingstegenslagen te verwerken waren, kon het bedrijf het hoofd niet meer boven water houden. Ascaron voert nu gesprekken over een eventuele overname. Het probeert door deze stap het bedrijf en banen te redden. Door deze aanvraag zal het bedrijf niet verdwijnen maar door het Duitse faillissementsrecht juist blijven bestaan.

De pc-versie van de game is al verschenen en stond in Duitsland wekenlang bovenaan de verkooplijsten, met in totaal meer dan 400.000 verkochte exemplaren. Dit was echter niet genoeg om de ontwikkelingskosten van de console-versie te dekken.
Veel andere kleine developers vermijden deze financiele problemen door tussen de ontwikkeling van de grote games matige budget games uit te geven, maar Ascaron heeft hier niet voor gekozen.

De langverwachte console-versie van Sacred 2 zal ook gewoon 5 juni uit worden gegeven. De pc-versie is al wat langer op de markt en er zijn al wat updates voor vrijgegeven. In de console-versie zullen deze allemaal inbegrepen zijn.
Ascaron zegt ook al bezig te zijn met het ontwikkelen van multiplayer-componenten voor de pc-versie en heeft zelfs aangekondigd te werken aan een volwaardig opvolger, Sacred 3.
Multiplayer-servers van andere spellen zullen ook gewoon online blijven. Ascaron heeft eerder al spellen zoals Sacred 1 en Patricians uitgebracht.