min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel de economische crisis veel effect heeft gehad op bijna alle bedrijven denkt SanDisk dat het einde in zicht is. Voor 2009 heeft men de verwachtingen zelfs positief bijgesteld.

Eli Harari, CEO van de fabrikant van flashgeheugen, heeft bekend gemaakt dat SanDisk het in 2009 veel beter zal gaan doen dan voorheen verwacht. In het begin van dit jaar zag dit er nog niet zo uit. Doordat er teveel aanbod was en te weinig vraag moest er flink bezuinigd worden, SanDisk lijkt nu uit dit gat te kruipen. De fabrikant zag de prijs van flashgeheugen stijgen met zo’n twee dollar per gigabyte. Daarnaast is er meer vraag naar geheugen wat de fabrikant ook ten goede komt.

Ook heeft het bedrijf verschillende onderdelen verkocht aan Toshiba. De opbrengst van deze verkoop is gestoken in enkele andere onderdelen van het bedrijf. Tevens heeft het bedrijf flink wat kosten bespaard. Door deze positieve gang van zaken zag het bedrijf de prijs van aandelen ook stijgen. Hierdoor kan het plan, wat het bedrijf in februari voorlegde, weer terug in de kast. Het bedrijf was namelijk van plan om meer aandelen uit te geven om zo aan meer geld te komen. Hiermee wilde ze de verliezen dan compenseren. Dit is nu echter niet meer nodig.

"Na de shock van het vierde kwartaal is het alleen maar beter gegaan. Dit jaar kan veel beter voor ons aflopen dan dat we aan het begin van het jaar hebben voorspeld", aldus Harari. "Aan het begin van het jaar was het nog maar de vraag of we de winter van 2009/2010 zouden halen. Na deze ontwikkelingen is de financiële druk helemaal weg en ziet de toekomst er voor ons goed uit".