2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft kondigde vorig jaar op de PDC zijn Azure-cloudplatform aan. Nu komt het met nieuwe details: Windows Azure verschijnt in november en bedrijven betalen meer naarmate ze de dienst langer gebruiken.

Dit werd op de Worldwide Partner Conference in New Orleans, Verenigde Staten, bekendgemaakt.

Windows Azure is Microsofts besturingssysteem in de cloud en bestaat uit een set gehoste services waarmee ontwikkelaars rich web based applications kunnen bouwen die makkelijk op grote schaal uitgerold kunnen worden. Deze applicaties draaien in de datacenters van Microsoft en worden over het internet verstuurd naar bedrijven.

Het platform bestaat uit het cloud-OS Windows Azure, SQL Azure en het verbindings- en integratieplatform .NET Services en wordt gelanceerd tijdens de Professional Developer Conference van Microsoft in november. Er is reeds een community technology preview beschikbaar die gratis gebruikt kan worden.

Microsoft heeft laten weten dat het twaalf dollarcent vraagt per uur rekenkracht, vijftien dollarcent voor een GB opslagruimte en tien dollarcent voor tienduizend opslagtransacties. De volledige prijsstructuur wordt overigens pas tijdens de PDC in Los Angeles bekendgemaakt.

Ook voor .NET Services moet betaald worden. Per honderdduizend systeemberichten, inclusief Service Bus-berichten, moet vijftien dollarcent neergelegd worden. Per onderdeel bedragen de kosten per inkomende gigabyte tien dollarcent en per uitgaande gigabyte vijftien dollarcent.

De softwaregigant belooft een uptime van minimaal 99,95 procent en correct verwerkte opslagoverdrachten van 99,9 procent. Partners van plan om Windows Azure te gaan gebruiken wordt sterk aanbevolen nu al aan de slag te gaan met de previewversie.