1 min

Tags in dit artikel

, ,

Garmin heeft zijn nieuwe cijfers voor het afgelopen kwartaal gelanceerd. De cijfers zijn niet bijzonder slecht, maar geven aan dat er ruimte is voor verbetering. Zo lijkt de weg naar boven ook voor Garmin uitgesloten te zijn.

Garmin is een fabrikant van voornamelijk GPS-apparatuur. Deze apparatuur wordt verkocht voor zowel mobiele telefoons als voor in auto’s. De GPS-producten verkochten echter minder goed van verwacht, waardoor de omzet en de winst lager waren dan gepland.

De totale nettowinst bedroeg 161,9 miljoen dollar, wat gelijk staat aan 112,4 miljoen euro. Vorig jaar wist Garmin nog een nettowinst van 256,1 miljoen dollar te boeken. De omzet daalde met 27 procent, en zakte hiermee in naar 669,1 miljoen dollar. Dit kwam voornamelijk omdat de afzet in de automarkt terugliep met 31 procent. De automarkt is de belangrijkste afnemer van Garmin’s producten.

Toch was de winst per aandeel hoger dan verwacht, de winst bedroeg namelijk 81 dollarcent. Analisten hadden een winst van dertig dollarcent lager verwacht, namelijk 51 dollarcent. De omzet was echter nagenoeg gelijk aan de verwachtingen, waardoor afnemende kosten de oorzaak van de winst moet zijn.