2min

Tags in dit artikel

,

HTC CEO Peter Chou geeft aan nog steeds de netbook-markt in de gaten te houden. HTC, nu vooral bekend van smartphones, wil misschien toch ook actief gaan worden in netbook-markt. Maar, zo stelt CEO Chou, niet voordat ze met een uniek product kunnen komen.

Er zijn al meerdere geruchten geweest over HTC die naar de netbook-markt wilde gaan, maar vooralsnog is er nog niets uitgekomen. HTC stelt dat dat komt omdat ze graag een uniek product op de markt zetten en niet iets dat vijf andere fabrikanten ook hebben. De netbookmarkt vertoont op dit moment in ieder geval geen vraagbeweging naar een product of dienst die HTC ziet zitten, maar het wordt in de gaten gehouden.

Netbooks zijn apparaten met een schermgrootte van ongeveer tien tot elf inch. De laptops op klein formaat zijn gemaakt om erg mobiel te zijn en toch de functionaliteit van een complete computer te bieden. De netbooks hebben vrijwel allemaal dezelfde specificaties, een ATOM-processor van Intel met één gigabyte geheugen. Ze draaien of Windows XP of inmiddels Windows 7 starter, die speciaal ontwikkelt is voor netbooks.

Nokia is ook actief in de netbook-markt. Zij hebben hun kans gepakt en een netbook gelanceerd met ingebouwde 3G-adapter, GPS-functie en kompas. De netbook lijkt hiermee vrij veel op een smartphone met een groter scherm, maar zonder belfunctie. Dit model moet overigens nog wel op de Nederlandse markt verschijnen. Het lijkt voor de hand liggend dat HTC een soortgelijke weg inslaat, als zij met een netbook gaan komen.