1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ruim 200 werknemers van gamesontwikkelaar Pandemic Studios komen binnenkort op straat te staan, moederbedrijf Electronic Arts nam de studio twee jaar geleden over, maar trekt er nu alweer de stekker uit.

Electronic Arts heeft momenteel te kampen met slechte resultaten en moet reorganisaties doorvoeren. Pandemic Studios is daar het eerste slachtoffer van, de werknemers werden dinsdagochtend op de hoogte gesteld van het slechte nieuws. Van de 225 werknemers moeten er in ieder geval 200 op zoek naar een andere baan, een kernteam van 2 tot 25 werknemers wordt overgeplaatst naar een andere ontwikkelstudio van Electronic Arts.

Pandemic Studios werd in 1997 opgericht door Josh Resnick en Andrew Goldman, beide voormalige werknemers van Activision. De eerste twee games die het bedrijf ontwikkelde waren Battlezone II en Dark Reign 2. Verder was Pandemic Studios nog verantwoordelijk voor een aantal Star Wars-games, Full Spectrum Warrior en de Mercenaries-serie. Pandemic Studios werkt momenteel aan drie titels, waarvan alleen Saboteur nog uit zal komen. Het is niet duidelijk wat er met de andere twee projecten gaat gebeuren, wat die projecten inhielden is evenmin duidelijk.

De 200 ontslagen zijn nog maar een druppel op de gloeiende plaat , Electronic Arts kondigde recentelijk aan ongeveer 1500 banen te gaan schrappen, wat neerkomt op 16 procent van het totale werknemersbestand. Het bedrijf noteerde een verlies van 391 miljoen dollar in het laatste kwartaal bij een omzetdaling van 13,5 procent.