Er is goedkeuring gegeven voor een internationale ict-opleiding door de raad van bestuur van de Academie voor ICT & Business van Avans Hogescholen.

Bedenker en docent Tommy Heunks heeft aangegeven dat hij denkt dat deze opleiding er nu zo goed als zeker komt. Dit ook mede omdat er al tien studenten zich hebben aangemeld voor de opleiding. Heunks vertelde over de goedkeuring van de raad, "Ze hadden ook al geld vrijgemaakt om de opleiding mogelijk te maken".


Avans heeft het afgelopen jaar al vijf docenten aangenomen die samen de lessen voor de internationale ict-opleiding gaan verzorgen. Heunks denkt dat er geen obstakels meer zijn die de studie tegen kunnen houden.

Het internationale deel van de opleiding is verdeeld in drie delen. De vakken gaan in op de laatste internationale ontwikkelingen in de ict-wereld, zoals outsourcing. Ook moeten studenten ‘outsourcing’ begrijpen en deze in projecten toepassen. Het tweede is dat studenten buitenlandse stages moeten lopen en er wordt samengewerkt met internationale bedrijven. Tot slot wordt er nog verwacht dat er instroom van internationaal georiënteerde Nederlandse studenten en buitenlandse studenten zal komen.

Op de opleiding zullen alle lessen in het Engels worden gegeven. Heunks zegt daarover, "We zijn echt een internationale ict-opleiding." Ook voegt hij nog toe, "We verschillen zeker van andere opleidingen die ook internationaal pretenderen te zijn, maar eigenlijk een Nederlandse opleiding zijn die in het Engels is vertaald".

Heunks hoopt in september 2010 wanneer de opleiding start, 35 studenten voor de opleiding te hebben.