2min

Tags in dit artikel

Het zal, mits je al op internet gesurft hebt vandaag, ontgaan zijn dat vandaag de officiële introductie is van ATI’s nieuwste creatie: De Radeon HD5670. Het staat bomvol met berichten van fabrikanten die hun eigen versie op de markt brengen. Om even duidelijkheid te scheppen vat ik alles samen in één bericht.

MSI

MSI kwam als eerste met de HD5670, en geeft de kaart de "R5670-PMD1G" codenaam mee. Afgezien van de koeler, wijkt de kaart niet af van de andere kaarten. Het enige verschil zien we in de zwarte PCB, en het gegeven dat de kaart in MSI’s "Military Class" valt. Dit betekent dat er alleen hoge kwaliteit componenten gebruikt worden. Zoals Solid state Chockes, en Hi-c CAP’s. De kaart komt met EyeFinity- en CrossFire-support. De kaart is vanaf nu te preorderen voor 99 euro.

Sapphire

Sapphire komt met twee modellen. Eén 1 GB-model, en één 512 MB-model. Het 512 MB-model moet de crossfire-connector missen, maar met dit model is nog wel crossfire mogelijk via software. Prijzen van deze modellen zijn nog niet officieel beschikbaar gemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid 75 euro voor het 512 MB-model, en 93 euro voor het 1 GB-model. Sapphire komt ook met een model zonder DisplayPort-aansluiting, die maar liefst één euro goedkoper moet worden. De moeite waard dus.

XFX

XFX pakt het het grootste aan, met drie 512 MB-modellen, en drie 1 GB-modellen. Helaas alleen foto’s van slechts één model. Het model is identiek aan het reference-model, met een XFX sticker. Het 1 GB-model moet 90 euro gaan kosten.

HiS

Uiteraard blijft HiS niet stilzitten en komt ook met een 512 MB- en een 1 GB-model. HiS monteert de kaarten meteen met hun bekende IceQ-koeling. Verder niet veel bijzonders aan de kaarten. Ook hier een crossfire-connector en het bekende VGA-, DVI- en DispayPort-trio. Prijzen houden ze nog even geheim.

PowerColor

Ook PowerColor brengt twee HD5670-modellen op de markt. Ook deze kaarten beschikken over standaard kloksnelheden. De kaarten gebruiken een Artic Cooling heatsink in combinatie met een 92 mm grote ventilator. Verder zien we ook hier CrossFire-support. De kaart moet voor 90 euro van eigenaar gaan wisselen.

Asus

Asus komt ook met de ASUS EAH5670/DI/1GD5, helaas is er nergens een officiële introductie te vinden. Meerdere webshops hebben de kaart al in hun assortiment genomen. Ook deze kaart, die nog in de undercoverfase zit, moet rond de 90 euro gaan kosten.

Zodra er meer modellen op de markt komen er uiteraard weer een update.