1 min

Tags in dit artikel

, ,

300 euro, dat is hoeveel een gemiddelde Nederlander per jaar uitgeeft op het internet. Dit blijkt uit een onderzoek van IGN. Er zou veel geld uitgegeven worden aan reizen en de helft van alle softwareaankopen werden via het internet gedaan.

In het kader van IGN’s Vraag van Vandaag, stelde IGN dagelijks, in de periode van 31 maart tot en met 6 april, een andere vraag aan hun bezoekers. Dagelijks reageren gemiddeld zo’n 64.000 mensen op de gestelde vraag.

Volgens het CBS kochten 8,8 miljoen Nederlanders in 2009 iets op het internet, naar alle waarschijnlijkheid zal dit record dit jaar verbroken worden. Meer dan 3 procent van de deelnemers aan de IGN-enquête gaf aan dat kopen en verkopen voor hun de belangrijkste activiteit op het internet is. 61 procent geeft aan meer dan 100 euro per jaar op internet te spenderen, terwijl 20 procent aangeeft meer dan 500 euro uit te geven.

Reizen en uitstapjes staan op nummer 1, maar liefst 27 procent geeft hieraan het meeste van zijn geld uit. Ook producten zoals boeken, muziek en films zijn populair, gevolgd door kleding. 70 euro per jaar gaat op aan spelcomputers en games.