1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De verkoop van de Wii van Nintendo zal dit jaar geen verbetering gaan kennen op vorig jaar. De Wii console staat steeds verder onder druk door de toegenomen concurrentie, het te kort aan toptitels en de aankondigingen van Sony en Microsoft dat zij in het najaar ook met motion control gaming gaan komen zal Nintendo ook zeker niet goed doen.

Het klinkt allemaal wat heftig maar Nintendo boekte vorig jaar nog wel 1,9 miljard euro winst. Alleen de verkopen van de console zitten wel in een dalende lijn. In 2008 en in 2009 verkocht Nintendo ongeveer 26 miljoen exemplaren van zijn console, dit jaar verwacht Nintendo er z’n 18 miljoen te gaan verkopen. Nintendo laat zelf weinig los over de toekomstplannen van de Wii maar het is te hopen dat Nintendo nog wat verassingen in petto heeft wellicht tijdens de E3 in juni van dit jaar.

Het makkelijk ombouwen of softmodden van de Wii zorgt er momenteel voor dat veel gamefabrikanten afhaken bij het ontwikkelen voor het Wii platform, hierdoor mist de Wii een hele hoop top titels die wel op de overige consoles uitkomen. Ook vragen veel Wii eigenaren om een upgrade zodat het ook mogelijk wordt om in HD te gamen met de Wii. Nintendo houdt voorlopig zijn kaken stijf op elkaar.