1 min

Tags in dit artikel

,

Yahoo! heeft een deal getekend die ervoor zorgt dat ze voor een onbekend bedrag, Associated Content uit Denver overkopen. Associated Content is een uitgever en leverancier van user-generated content, zoals educatieve informatie, beoordelingen, gidsen, interviews, opiniestukken.

Volgens Yahoo zal deze deal ze in staat stellen om gebruik te maken van Associated Contents 380.000 vrijwilligers om de kwaliteit van haar aanbod en persoonlijk relevante inhoud uit te breiden. De toegevoegde informatie zou heilzaam zijn voor miljoenen gebruikers van Yahoo-sites en tienduizenden van adverteerders.

"Het combineren van onze wereld-klasse redactie met die van Associated Content is de reden dat dit een belangrijke deal is", zegt Carol Bartz, CEO van Yahoo!. "Samen zullen we meer inhoud maken over wat we weten dat onze gebruikers interesseert en we zullen nieuwe en creatieve mogelijkheden voor adverteerders openstellen. Dit zijn belangrijke aspecten om boeiende ervaringen op Yahoo! voor de consument op te bouwen en een van de redenen waarom we een van de meest bezochte bestemmingen online zijn."

Yahoo verwacht dat de overname van de Associated Content in Q3 afgerond zal zijn.