1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google zijn beleid van de Android Market is te laks, wat ervoor zorgt dat er teveel piraterij en hacking plaatsvind, zo waarschuwt een bekende hacker.

In tegenstelling tot de kritiek op Apple’s beleid van de iTunes App Store, die als te strikt beschouwt wordt, zou Google’s beleid van de Android Market veel te losjes zijn. "In tegenstelling tot Apple’s App Store heeft de Android Market weinig applicaties van hoge kwaliteit", aldus Jon Lech Johansen.

Johansen staat vooral bekend als een van de drie programmeurs die het CSS-algoritme, dat voorkwam dat Dvd’s gekopieerd werden, kraakte in 1999. Johansen spoort Google aan om stappen te ondernemen tegen de schending van het handelsmerk en het auteursrecht, waarvan Johansen claimt dat dit veel voorkomt in applicatie in de Android Market.

John Battelle, een prominente Google-waarnemer, co-voorzitter van de Web 2.0 Expo en auteur voor The Search beaamt de uitspraken van Johansen. "Keer op keer hoor ik dat de gebruikerservaring van Android verschrikkelijk is als het gaat om apps." Ook zou dit een grote reden zijn waarom veel mensen van Apple houden, zo schreef hij in een reactie op Johansen.