Apple heeft weer twee nieuwe patenten binnen gehaald, de patenten hebben beide betrekking op de iOS software. Het eerste patent is voor het ontgrendelen van een telefoonscherm en de andere voor de geanimeerde popup letters van het virtuele toetsenbord.

Het Amerikaanse US Patent Office heeft de twee patenten allebei goedgekeurd, de eerste is om het telefoonscherm te unlocken met één simpele veegbeweging, het andere patent is voor de geanimeerde popup letters die tevoorschijn komen tijdens het typen op het virtuele toetsenbord van de iPhone. Beide functies zijn nu beschermd door patenten.

De twee patenten kunnen Apple allebei weer wat geld gaan opleveren. Er zijn namelijk al verschillende telefoons op de markt die je kan unlocken met een simpele veegbeweging. De fabrikanten van deze telefoons en software kunnen dus een licentieovereenkomst en factuur verwachten van Apple.

Veel fabrikanten waren al op de hoogte van de patentaanvraag van Apple en hebben hierdoor gekozen voor een soortgelijke functie maar net even anders zodat ze niet onder de patentclaim vallen.