1 min

Nokia en Intel hebben samen een onderzoekscentrum geopend in en Univeristeit in Finland. De bedrijven gaan daar werken aan nieuwe toepassingen voor mobiele telefoons. Ze gaan zich op 3D applicaties en virtual reality.

Totaal worden er 24 onderzoekers aan het werk gezet die 3D applicaties en virtual reality mogelijk moeten gaan maken binnen het Meego OS van Nokia. Een van de projecten dat bekend gemaakt is, is videobellen met een hologram, maar er zou begonnen worden met een applicatie waarmee het licht en de verwarming in je huis bedient kan worden. De planning voor deze projecten is niet bekend gemaakt.

Behalve dat er flink geïnvesteerd wordt in MeeGo zullen er ook applicaties worden gedoneerd aan de open source wereld. Het idee is om straks nog betere smartphones en tablets te kunnen maken.

Het is niet duidelijk of Nokia en Intel bepaalde toepassingen onder licentie aan andere fabrikanten willen verkopen of dat het meeste verdwijnt in MeeGo. Een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia en Intel samen. Het is een samensmelting van Intel’s Moblin en Nokia’s Maemo systeem.