1 min

Tags in dit artikel

,

Na dat afgelopen vrijdag in het nieuws was gekomen dat de bestuursvoorzitter Olli-Pekka Kallasvuo werd vervangen en op maandag ook bekend werd gemaakt dat Anssi Vanjoki Nokia ging verlaten is de volgende topman aan de beurt. Jorma Ollila, lid van het raad van bestuur heeft aangekondigd in 2012 Nokia te verlaten.

In 1992 kwam Jorma Ollil bij Nokia als bestuursvoorzitter, waarna hij in 2006 werd opgevolgd door Olli-Pekka Kallasvuo die nu alweer vervangen is. Momenteel is Jorma Ollil voorzitter in de raad van bestuur bij het Finse bedrijf, hij zal de komende twee jaar nog actief zijn bij Nokia waarna hij in 2012 het bedrijf gaat verlaten.

De afgelopen tijd stond Nokia flink onder druk door hun aandeelhouders, die niet tevreden waren met de prestaties van het bestuur. Volgens verschillende analisten zouden deze wisselingen in de top van Nokia plaatsvinden om de aandeelhouders tevreden te houden en om het vertrouwen van het bedrijf te verbeteren. De vernieuwingen zouden ook goed kunnen uitpakken voor een inhaalslag in de rivalenstrijd met iOS en Android. Als we dan het laatste gerucht mogen geloven zal Jorma Ollil niet de laatste topman zijn die het Finse bedrijf Nokia gaat verlaten.