1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft Motorola aangeklaagd vanwege schending van het patentrecht, volgens Microsoft zouden de Android-toestellen van Motorola in totaal negen gepatenteerde technologieën gebruiken van Microsoft, dat had Microsoft vorige week bekendgemaakt op zijn bedrijfsblog.

Volgens Microsoft heeft Motorola het patentrecht negen keer overtreden. Bij het synchroniseren van e-mail, kalenders en contacten op Android-telefoons. Microsoft heeft ook het patent over een applicatie die er voor zorgt dat andere programma’s soepel lopen als het signaal- of de batterijsterkte verandert, dit is ook gebruikt in het Android-toestel van Motorola.

Later heeft Microsoft laten weten dat het bedrijf zich gesterkt voelt door de soortgelijke strijd tussen Apple en Oracle. Veel bedrijven hebben problemen met de patentenrechten van elkaar zoals HTC die verschillende patenten van Apple geschonden zou hebben. Ook Google zou problemen hebben met het patentenrecht over de programmeertaal Java waar Oracle het recht over heeft.