1 min

Tags in dit artikel

,

Vorige week heeft één DNS rootserver van het Amerikaanse leger 18 uur lang plat gelegen. Deze DNS server ook wel de H Root server genoemd wordt beheerd door het onderzoekslab van het Amerikaanse leger, de tot nu toe nog anonieme bron meldde dit zaterdag en was verbaast over het feit dat de root server zo lang plat kan liggen

Door een aantal beperkingen in de DNS heeft het internet maar dertien rootservers. De reden hiervan is dat er maar dertien verschillende rootserver adressen onder "DNS name query responses" gebracht kunen worden. Deze rootservers zijn echter wel heel belangrijk, omdat de vertaling van hostnamen naar IP-adressen hiermee worden geregeld.

De anonieme bron is van mening dat het Amerikaanse leger niet veel moeite doet om ervoor te zorgen dat het probleem zich niet weer voor zal doen. Volgens de bron zouden er verschillende andere rootservers zijn, waarmee de kans veel kleiner is dat de server ooit neer zal gaan.

"Als ze de verantwoordelijkheid niet aankunnen, moet het Amerikaanse leger deze belangrijke verantwoordelijkheid maar aan anderen overlaten. Dan is de stabiliteit van het internet tenminste gewaarborgd", aldus een anonieme bron.