1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het mag geen verrassing zijn dat Apple het afgelopen kwartaal goede zaken heeft gedaan. Een blik op de aandelen van Apple zegt eigenlijk al meer dan genoeg. Maar desalniettemin heeft Apple vannacht haar kwartaalcijfers van het derde kwartaal van 2010 bekendgemaakt.

Het bedrijf uit Cupertino zet op verschillende gebieden eigen records neer; zoals bijvoorbeeld de hoogte van het eigen aandeel, dat bij het sluiten van de markt op 317,93 dollar stond. Enige tijd geleden meldden we ook dat Apple het op één na grootste bedrijf op de NASDAQ is geworden met destijds een marktwaarde van 267 miljard dollar. Inmiddels is die marktwaarde gestegen naar 290 miljard dollar.

Apple heeft in het derde kwartaal van 2010 een omzet van 20,34 miljard dollar gerealiseerd, met een winst van 4,31 miljard dollar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een flinke stijging, toen was de omzet 12,21 miljard dollar met een winst van 2,53 miljard dollar.

Qua verkopen behaalde Apple de volgende cijfers:

  • 3,89 miljoen Macs
  • 14,1 miljoen iPhones
  • 9,05 miljoen iPods
  • 4,19 miljoen iPads

Afgezien van het aantal verkochte iPods zijn dit allemaal nieuwe records voor Apple. CEO Steve Jobs benadrukte tijdens een toelichting van de cijfers nog maar eens dat Apple nog een aantal verrassingen in petto heeft voor het einde van het jaar. Naar verwachting wordt aanstaande woensdag een groot deel van deze verrassingen uit de doeken gedaan tijdens het ‘Back to Mac’-event.