1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel heeft een nieuwe fabriek gestart, de fabriek bevind zich in het noord-oosten van China, vlakbij de provincie Liaoning. De fabriek is ongeveer net zo groot als 23 voetbalvelden.

Intel topman, Paul Otellini, heeft de officiële start van Intel’s nieuwe fabriek bijgewoond. De fabriek heeft Intel zo’n 2,5 miljard dollar gekost, de bouw van de fabriek is begonnen in 2007 maar werd vooral geplaagd door geruchten, Intel zou de bouw ervan willen uitstellen, inkrimpen of zelfs annuleren. Niet is echter minder waar, de fabriek is af en ongeveer zo groot als 23 voetbalvelden (163.000 vierkante meter). Ook zorgde deze fabriek voor wat vraagtekens, gezien het beschermen van intellectueel eigendom in China niet altijd eenvoudig is, er is in het verleden al voldoende technologie verduisterd en gekopieerd, Intel lijkt dit ook te beseffen en laat daarom alleen de 65 nanometer processoren in China produceren, welke inmiddels bijna 3 generaties oud is.

Eerder deze maand heeft Intel ook al flink geïnvesteerd in reeds bestaande fabrieken. De fabrieken worden totaal gerenoveerd en er komen ook een aantal nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten bij. Deze investering van z’n 6 tot 8 miljard dollar zorgt ook meteen voor zo’n 800 tot 1000 nieuwe banen.