1 min

De Nederlandse nPad moet van Apple van naam veranderen. Het iPad-alternatief maakt volgens Apple inbreuk op zijn handelsmerken en het bedrijf stelt dat er een andere naam moet komen voor het product. Hoe het apparaat gaat heten is nog niet bekend.

De nPad is ontwikkeld door het Nederlands bedrijf Nexocial. De website van het bedrijf is al een tijdje niet meer bereikbaar, daarnaast is het apparaat ook niet meer leverbaar. Dit komt omdat het apparaat niet meer wordt geleverd onder deze naam, dit meldt Hugo Leijtens aan Webwereld.

Afgelopen zomer zou de nPad op de markt komen. Daarmee zou het apparaat één van de eerste tablets worden die concurreert met Apple’s iPad. Vanuit Chengdu in China, waar Nexocial gevestigd is, kreeg het bedrijf in augustus van Apple te horen dat ze de naam niet konden gebruiken. Leijtens vertelt: "Ik weet zeker dat de naam pad niet beschermd is, het werd al in 1966 in Star Trek gebruikt, en daarnaast door andere bedrijven zoals Asus voor tablets gebruikt." Leijtens had daarentegen geen zin in een juridisch gevecht. Er is nog niks bekend over de nieuwe naam van het apparaat.