1 min

De verkoop van de iPhone 4 bij Vodafone heeft een nieuw verkooprecord opgeleverd. In de eerste twee dagen werden er al 10.000 iPhone’s verkocht bij het telecombedrijf.

Afgelopen maandag was de eerste verkoopdag. Toen vlogen er al 3.000 iPhone’s over de toonbank via de eigen winkels van Vodafone. Het telecombedrijf openden de deuren op maandagochtend eerder dan normaal, waardoor de eerste iPhone al om acht uur ’s ochtends werd verkocht.

De 16 GB versie is veruit het populairst, ruim 80 procent van de klanten kiest hiervoor. De Vodafone winkel in Rotterdam aan de Lijnbaan heeft tot nu toe de meeste iPhone’s verkocht. Het telecombedrijf vermeldt dat in deze winkel elke 6 minuten één iPhone werd verkocht.

Niet alleen in de winkels liep het storm, ook via de website van Vodafone werden veel iPhone 4 toestellen verkocht. Begin november schreven 3.078 mensen zich in op de website om een iPhone 4-toestel in handen te krijgen. Inmiddels zijn online in totaal bijna 5.000 toestellen verkocht. Daarnaast zijn via de indirecte kanalen van Vodafone gisteren zo’n 1.600 toestellen verkocht. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de komende dagen nog zo’n 1.300 toestellen per dag verkocht worden via deze kanalen.

De afgelopen jaren had T-mobile al enige partij in Nederland een exclusieve deal met Apple om de iPhone te verkopen, hier is sinds kort een einde aan gekomen en zowel Vodafone als KPN verkopen nu ook iPhone toestellen.