1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel en nVidia hebben een langlopende ruzie over patenten en licenties bijgelegd, daarnaast zijn de bedrijven overeen gekomen dat de eerstgenoemde een bedrag van 1,5 miljard dollar zal betalen.

Door de overeenkomst tussen de twee kemphanen ontstaat een nieuwe overeenkomst voor een zogenaamde cross-licentie. Zo wordt het voor Intel mogelijk om technieken uit het hele spectrum aan patenten van nVidia te gebruiken. nVidia behoudt op haar beurt de mogelijkheid om van Intel’s patenten gebruik te maken, op een aantal specifieke patenten voor processoren, chipsets en flashgeheugen na. Intel is van plan om het bedrag van 1,5 miljard dollar te betalen over een periode gespreid over zes jaar.

Intel klaagde nVidia in 2009 aan, waarna ook de laatstgenoemde een aanklacht indiende tegen de processorfabrikant. De ingediende zaken betroffen het gebruik van chipsets. Intel had in 2004 toestemming verleend aan nVidia om chipsets te ontwerpen voor haar processoren, maar volgens Intel was de overeenkomst niet langer geldig voor de nieuwe processoren van het bedrijf.

Met de nieuwe afspraken tussen Intel en nVidia komen de rechtszaken te vervallen.