1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft gisteren haar financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2011 bekendgemaakt. Uit deze resultaten blijkt dat het bedrijf een mysterieuze deal heeft gesloten welke het bedrijf een strategisch voordeel zal opleveren.

De deal zou Apple 3,9 miljard dollar hebben gekost, maar een strategisch voordeel hebben opgeleverd. Het bedrijf is niet onbekend met dit soort deals, in 2005 sloot Apple een deal voor flashgeheugen met Samsung, wat resulteerde in tekorten voor andere fabrikanten. Apple was immers eigenaar van een groot deel van het geproduceerde geheugen.

Tim Cook, tijdelijke CEO van Apple, gaf aan dat deze deal in zijn opinie een fantastisch voorbeeld is van goed gebruik van geld. Volgens Cook zou Apple constant uitkijken naar meer mogelijkheden uit deze categorie. Volgens Cook zou Apple nu naar eigen verwachting wederom zo’n strategische deal gesloten hebben.

Apple zou 650 miljoen dollar betaald hebben in het eerste kwartaal van 2011. In het volgende kwartaal zal er meer dan een miljard dollar extra worden neergelegd. De deal lijkt daarom al in volle gang te zijn.

Naar verluidt zou de deal een bepaald type schermen betreffen, welke voor de iPhone en iPad gebruikt worden. Apple’s deal zou gemaakt zijn met maar liefst drie fabrikanten, waaronder waarschijnlijk Toshiba en Sharp.