Abonneer je gratis op Techzine!

Tim Cook, de tijdelijke vervanger van de zieke Steve Jobs, heeft tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Apple zijn kans gegrepen om tablets van de concurrentie belachelijk te maken. Cook noemt Windows-tablets ‘zwaar’ en Android-tablets zelfs ‘bizar’.

Volgens Cook zou de consument ook weinig interesse tonen in Windows-tablets. Dit zou mede komen doordat het besturingssysteem te zwaar is en de tablets duur zijn. Ook vindt Cook dat de accuduur bijzonder laag is, terwijl hij zich ook ergert aan het feit dat de systemen vaak niet goed werken zonder toetsenbord of stylus.

Ook Android-tablets ziet Cook niet als een grote bedreiging voor de iPad. Immers, Android is ontworpen voor smartphones, niet voor tablets, zo heeft Google eerder ook zelf aangegeven. Om die reden koopt de consument in principe een ‘grote smartphone’, wat een bizar product is, volgens Cook.

Cook spreekt echter ook over Honeycomb, een speciale Android-versie die ontwikkeld wordt voor tablets. Honeycomb wordt afgedaan als ‘vaporware’, er is volgens Cook nog te weinig bekend over het besturingssysteem.