1 min

Tags in dit artikel

Het bedrijf Micro Focus heeft een applicatie ontwikkeld genaamd Visual Cobol R3, met deze applicatie is het mogelijk om bestaande Cobol-applicaties om te zetten naar Java-, Microsoft Azure- en .NET -platforms.

Cobol wordt onder meer veel gebruikt in de financiële sector, daar zijn een hele hoop applicaties in deze taal geschreven, naar schatting zijn er op het moment ruim 220 miljard Cobol coderegels in gebruik. Jaarlijks komen daar nog steeds 5 miljard regels aan code bij. Veel organisaties vertrouwen nog steeds op de kracht en betrouwbaarheid van deze applicaties ondanks dat ze toch flink zijn verouderd, veel van deze applicaties stammen af uit het mainframetijdperk. Doordat veel organisaties gebruik maken van Cobol en toch graag bij hun betrouwbare systeem willen blijven en soms grote delen van de organisatie eromheen is gebouwd heeft Micro Focus nu een nieuwe applicatie ontwikkeld.

Met deze applicatie kunnen ontwikkelaars Cobol-applicaties omzetten naar Java Virtual Machine of Microsoft’s Azure-cloud-platform zonder de code te herschrijven. "Nu bedrijven blijven uitbreiden naar nieuwe markten, is het meer dan ooit nodig om innovatieve producten te lanceren, de time to market te verkorten en de efficiency te vergroten", aldus CEO van Micro Focus, Reza Warnink.