1 min

Tags in dit artikel

,

De Zuid-Koreaanse elektronica fabrikant Samsung heeft het Nederlandse bedrijf Liquavista overgenomen. Liquavista is opgericht door Philips en is gevestigd in Eindhoven.

Liquavista is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de techniek achter LCD-beeldschermen, het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld genaamd ‘electrowetting-technologie’, het lijkt erop dat Samsung deze nieuwe technologie wil gaan gebruiken in haar nieuwe producten. De nieuwe techniek zorgt ondermeer voor een scherper beeld op kleine apparaten zoals telefoons, mp3-spelers en digitale camera’s. Ook verbruiken de beeldschermen met deze technologie minder energie dan een normaal beeldscherm. Ook wordt door de nieuwe technologie de response tijd ook nog eens flink verbeterd, de response tijd zou in vergelijking met de nu gebruikte schermen zo’n 70 keer sneller zijn.

Samsung wil niet bekend maken voor welk bedrag zij Liquavista hebben overgenomen. Liquavista werd in 2006 opgericht door Philips als spin-off en is zoals al eerder gezegd gevestigd in Eindhoven.