1 min

Impact Retail is failliet, dit sprak de rechtbank van Breda vanmiddag uit, op verzoek van de curator Mr. Mart Franken. Hiermee valt het doek voor het moederbedrijf van It’s electronics, Prijstopper en Modern.nl definitief. Het concern telt 980 werknemers, welke op zoek moeten naar een nieuwe baan.

De 118 winkels en internetwinkels blijven tot nader order gesloten, de winkels gingen vorige week dinsdag dicht nadat er uitstel van betaling was aangevraagd. Mr. Franken heeft aangegeven in onderhandeling te zijn met verschillende partijen die bereid zouden zijn de activiteiten, dan wel niet in afgeslankte vorm, voort te zetten en eventuele verplichtingen over te nemen. Klanten met lopende bestellingen of reparaties zullen een persoonlijk bericht ontvangen met een mogelijke oplossing.

Er is door het UWV inmiddels een spoedregeling getroffen voor de salarisbetalingen van de maand januari. De werknemers zullen vandaag hun ontslag krijgen. Curator Mr. Franken verwacht dat een faillissement een mogelijke doorstart zal bespoedigen.