1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Intel gaat vijf miljard dollar investeren in een nieuwe fabriek in Arizona. Hierbij creëert de fabrikant ook meer dan vier duizend nieuwe banen. In deze fabriek gaat het productie proces van 14nm processoren plaatsvinden, deze fabriek zal in 2013 in gebruik worden genomen.

De bouw van deze nieuwe fabriek zal halverwege dit jaar starten en zal in 2013 moeten zijn afgerond. Volgens Intel moet deze fabriek de meest geavanceerde massa volume fabriek ter wereld worden. De fabriek wordt door Intel gezien als een investering in de toekomst. Met deze fabriek kunnen transistors worden geproduceerd met een oppervlakte van slechts veertien nanometer. Met de komst van deze fabriek kan Intel de consument de meest geavanceerde techniek leveren.

Intel produceert meer dan 75 procent van haar processoren in de Verenigde Staten. Met de komst van deze fabriek zal er voor meer dan 4000 mensen een werkplek ontstaan. Het grootste deel van de nieuwe werknemers zal op de afdeling Research and Development komen te werken.