1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba heeft laten weten dat ook zij een fabriek in Japan stil leggen. De fabriek van het bedrijf waar kleine lcd-schermen worden geproduceerd zal een maand dicht blijven als gevolg van schade door de natuurrampen in het land.

Eerder besloten bedrijven als Texas Instruments, Volvo en DSM al om hun werkzaamheden te staken na de aardbeving en de daarop volgende tsunami. Toshiba zag afgelopen week zijn beursaandeel met ruimt 30 procent dalen. Dit was te wijten aan het feit dat het bedrijf eerder meewerkte aan de bouw van enkele van de beschadigde reactoren. Een elders gelegen fabriek van het bedrijf waar dezelfde lcd-schermen worden geproduceerd blijft wel gewoon open. Verwacht wordt dat daar de productie zal worden opgeschroefd om eventuele tekorten te voorkomen.

De fabriek die nu dicht gaat zou door de aardbeving dermate beschadigt zijn dat er reparaties moeten worden uitgevoerd. Deze zullen ruim een maand in beslag zullen gaan nemen. Waar meerdere bedrijven nu besluiten om hun werkzaamheden stil te leggen, is Toyota al weer enkele deuren van fabrieken aan het openen. Zo zal vandaag de productie van sommige auto-onderdelen weer worden hervat. Het bedrijf produceerde door het tijdelijk sluiten van zijn deuren ruim 44.000 personenwagens minder.