2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Als we de bronnen van Bloomberg mogen geloven dan bereidt RIM momenteel een tegenbod voor in strijd om de patenten van het failliet Nortel. Google deed een publiek bod van 900 miljoen dollar en wil hiermee voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de patenten, daarnaast kan Google de patenten goed gebruiken om rechtszaken tegen Android af te wenden.

De Canadese telecomoperator ging vorig jaar failliet en in de boedel zitten ruim 6000 patenten die betrekking hebben op computers, draadloze netwerken, zoeken op internet en sociale netwerken. Gezien deze patenten prima in het straatje van Google passen besloot het bedrijf een bod te doen van 900 miljoen dollar.

Hoewel Google zelf aan geeft dat het daarmee wilt verkopen dat iemand de patenten op koopt om ze ten gelden te maken. Door bijvoorbeeld alles en iedereen aan te klagen die mogelijk inbreuk maakt op de patenten. Kan Google de patenten zelf ook best gebruiken, er lopen al wat rechtszaken tegen Google omtrent Android en andere zaken volgen mogelijk nog in de toekomst. Als Google een lading patenten bezit om mee terug te slaan kan het de zaak misschien schikken.

Google liet ook al weten zichzelf als enige topbieder te beschouwen waarmee ze eigenlijk lieten weten dat overbieden geen enkele zin heeft. Google zal simpelweg het hoogste bod brengen omdat het deze patenten echt wilt hebben. Toch zou RIM overwegen om Google te gaan overbieden aldus de bronnen van Bloomberg. RIM zelf wilde niet reageren op de geruchten.