1 min

Gisteren schreven we al over het feit dat Samsung zijn verlieslijdende harde schijf divisie in de etalage zou hebben staan. Vandaag kunnen we meldden dat Seagate de gelukkige nieuwe eigenaar is van deze divisie. Seagate neemt voor 1,38 miljard dollar de harde schijf divisie van Samsung over.

Samsung heeft een zeer lucratieve deal weten te sluiten voor de verkoop van hun harde schijf divisie. In totaal ontvangen ze 1,38 miljard dollar voor deze divisie. De helft hiervan wordt betaald in contanten en de andere helft in aandelen van Seagate. Hierdoor krijgt Samsung maar liefst 9,6% van Seagate in handen wat elk jaar ook een aardig inkomen moet gaan opleveren.

Seagate heeft op haar beurt met Samsung afgesproken, dat alle nieuwe Samsung producten over Seagate harde schijven zullen beschikken. Hoelang dat zo blijft is natuurlijk even de vraag maar die details zijn niet bekend gemaakt. De bedoeling is dat de overname nog dit jaar zal worden afgerond, wel moet er nog groenlicht komen van de FCC en de EU maar men verwacht geen problemen.

Als de overname is afgerond zal Seagate uitkomen op een marktaandeel van ongeveer 47 procent aldus de laatste cijfers, waar de grootste concurrent Western Digital op dit moment 48 procent in handen heeft.