1 min

De website Delicious krijgt toch een tweede leven. Eerder maakte Yahoo bekend af te willen van de populaire social bookmark website en veel gebruikers waren dan ook bang dat hun verzameling bookmarks verloren zou gaan. Verschillende partijen hebben zich gemeld om de dienst over te nemen van Yahoo maar het zijn de oprichters van Youtube die ermee gaan lopen.

Yahoo heeft in een e-mail aan de gebruikers laten weten dat Delicious wordt overgenomen door het bedrijf AVOS. Dit is het nieuwe bedrijf van Chad Hurley en Steve Chen, de oprichters van YouTube.

AVOS neemt echter niet alle gebruikers over. De gebruikers van Delicious moeten zelf aangeven dat ze hun account willen migreren naar AVOS, hierbij moeten ze ook meteen akkoord gaan met de voorwaarden van dat bedrijf. Gebruikers hebben tot 1 augustus de tijd om hun account te migreren, daarna komt deze te vervallen en zijn de gebruikers hun bookmarks kwijt. Waarom AVOS niet gewoon alle gebruikers overneemt, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Yahoo de dienst heeft geïntegreerd in zijn eigen platform.

Alles bij elkaar was Delicious 6 jaar in handen van Yahoo, het bedrijf nam de dienst over in 2005 toen het nog onder de naam del.icio.us actief was. In december van vorig jaar liet Yahoo weten dat er geen plaats meer was voor Delicious in de nieuwe strategie van Yahoo. Destijds werden er ook meteen meerdere diensten stopgezet en afgestoten. Hoeveel AVOS betaalt voor Delicious is niet bekendgemaakt.