1 min

Tags in dit artikel

, ,

HTC heeft opnieuw mogen berichten over een zeer goed kwartaal. Ook het eerste kwartaal van 2011 behaalde de jonge fabrikant grote winst. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010 verkocht HTC bijna 200 procent meer telefoons.

HTC maakt de afgelopen jaren een een ontzettend grote groei door en zet dit ook in 2011 vooralsnog stevig door. De fabrikant verkocht bijvoorbeeld in dit kwartaal zes procent meer telefoons dan het vierde kwartaal van 2010 terwijl nu normaal beduidend minder telefoons worden verkocht dan de afsluitende maanden van het jaar. Daarnaast verkocht HTC ruim 9,4 miljoen modellen in het eerste kwartaal. Ter contrast: dit was in het eerste kwartaal van 2010 "slechts" 3,3 miljoen verkochte modellen.

HTC verwacht dat deze groei zich door zal zetten tot zo’n elf miljoen verkochte toestellen in het tweede kwartaal van 2011. Deze groei zou onder andere mogelijk worden gemaakt door de intrede van van enkele nieuwe modellen. De ontwikkelingsmolen van HTC draait op volle toeren en de fabrikant lanceert de ene na de andere nieuwe telefoon. Naast een breed aanbod van telefoons wereldwijd, zijn de modellen ook nog eens verkrijgbaar met ruime keuze aan providers.