1 min

De Europese Commissie gaat de aankomende vijf jaar investeren in de ontwikkeling van het internet. Neelie Kroes investeert 300 miljoen euro in een samenwerking met het bedrijfsleven om het internet klaar te maken voor de toekomst.

Neelie Kroes, Eurocommissaris van de Digitale Agenda, heeft hiervoor vandaag het startsein gegeven. Volgens Kroes groeit het internet in hoog tempo door de komst van de smartphones en het daarbij horende mobiele internet. Het huidige internet is niet bestand tegen een groei van zestig procent per jaar. Deze financiering van Brussel moet ervoor gaan zorgen dat in de toekomst de datastroom op een veilige en verantwoorde manier wordt verwerkt.

Volgens Eurocommissaris Neelie Kroes staan we pas aan het begin van het internettijdperk. Daarom moet Europa er alles aan doen om voorop te blijven in deze sector, aldus Kroes. Dit gaat dus mede mogelijk gemaakt worden door de investering van 300 miljoen euro. In totaal zal er 600 miljoen euro beschikbaar komen voor deze samenwerking met oogpunt op de toekomst.