1 min

Op een internationale conferentie in Londen is gisteren 3 miljard euro opgehaald voor het goede doel. Een aanzienlijk deel van de opbrengsten werd gedoneerd door Bill Gates, hij schonk een bedrag van maar liefst 700 miljoen euro.

Het geld werd opgehaald op een conferentie van de Wereldwijde Alliantie voor Vaccinatie en Immunisatie. Waar het geld aan uitgegeven zal worden is ook al bekend, er zullen vaccins tegen levensbedreigende ziektes worden gekocht om kinderen in de armste landen ter wereld te helpen. De schatrijke Bill Gates, oprichter van Microsoft, schonk via de Bill and Melinda Gates Foundation het bedrag van 700 miljoen euro.

Dankzij de vele donaties is het mogelijk om de fondsenkloof van 2,57 miljard euro te overbruggen die ontstaan was tot 2015. Ruim 250 miljoen kinderen wereldwijd zullen profiteren van de genereuze giften. Naast Gates hebben verschillende landen, bedrijven, NGO’s en de Wereldbank geld geschonken.

Bill Gates staat al jaren bekend als een van ’s werelds grootste filantropen. Gates heeft ruim de helft van zijn vermogen aan goede doelen gedoneerd. Dat geld is ondergebracht in de Bill and Melinda Gates Foundation, die onder meer levensbedreigende ziektes als aids en malaria bestrijdt en onderwijs stimuleert. Gates totale vermogen in 2010 werd door Forbes geschat op 53 miljard dollar.