1 min

Tags in dit artikel

,

Flextronics, een grote toeleverancier van Apple heeft bij monde van een voormalig leidinggevende toegegeven bedrijfsgeheimen te hebben gelekt over de Apple iPad. Dit meldt de Financial Times.

Het bedrijf levert verschillende elektronische componenten aan Apple en andere bedrijven. Voormalig hoofd bedrijfsontwikkeling (senior business development) Walter Shimoon deed een boekje open over de vermeende handel met voorkennis. De Amerikaan gaf toe informatie te hebben doorgespeeld naar een beursanalist inzake de iPad.

In totaal worden veertien handelaren en consultants van diverse hedgefunds voor de rechter gesleept wegens het handelen met voorkennis om en rond de lancering van de immens populaire iPad. Walter Shimoon werd afgelopen jaar (december) alsmede een aantal van zijn collega’s van zijn bed getild. Het Amerikaanse OM claimt dat hij toegang had tot de interne cijfers van Apple en deze door te hebben gespeeld aan de beursanalist. De gegevens gingen over ‘K48’, een codenaam voor de iPad.

Naar verwachting zal Shimoon de $45.000 aan ‘smeergeld’ in kunnen leveren plus een eventuele boete en gevangenisstraf.