2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple zal later dit jaar een nieuwe iPhone lanceren die consumenten hooguit 350 dollar zal kosten.

Dat heeft Boy Genius Report (BGR) vernomen van een "ongelooflijk betrouwbare bron". Volgens deze bron lanceert Apple binnenkort een goedkopere versie van de iPhone. Consumenten zouden deze nieuwe iPhone niet meer dan 350 dollar betalen. Volgens BGR zou het om de iPhone 3GS gaan, de voorganger van de iPhone 4.

Dezelfde bron suggereert dat Apple de nieuwe iPhone in augustus zal lanceren. Deze telefoon zou hetzelfde design hebben als de iPhone 4. Dit is aannemlijk volgens de bron, omdat er nog geen nieuwe hoesjes zijn uitgelekt. Dat wilde in het verleden nog wel eens gebeuren.

Waarschijnlijk dat we dit verhaal met een korreltje zout moeten nemen. Vorige maand suggereerde een andere bron dichtbij Apple aan BGR dat de nieuwe iPhone een geheel nieuw design zou krijgen als de iPhone 4. Apple heeft tot op heden nog niets laten weten over de nieuwste iPhone. Ook de naam is vooralsnog onbekend. Volgens de geruchten die op het internet circuleren gaat Apple de nieuwe iPhone waarschijnlijk iPhone 4S of iPhone 5 noemen.

Eerder voorspelde analist Chris Whitmore dat Apple, naast de nieuwe iPhone, binnenkort met een goedkoper prepaidtoestel op markt zal komen. Tweederde van de 1,5 miljard gebruikers van mobiele telefoons geeft volgens Whitmore de voorkeur aan een prepaidtoestel. In de Verenigde Staten en Canada geven mobiele bellers de voorkeur aan een abonnement, maar dat geldt niet voor Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Het gerucht dat Apple de nieuwe iPhone in augustus zal lanceren is wel heel erg hardnekkig. Apple heeft zelfs extra personeel in dienst genomen voor de productlancering.