1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Amerikaanse technologiebedrijf Impulse Technology stapt naar de rechter. Het bedrijf is van mening dat Microsoft meerdere patenten schendt met de bewegingscontroller Kinect.

Microsoft zou maar liefst zeven patenten schenden met de Kinect-technologie. Het gaat onder andere over patenten die de bewegingen van gamers volgen en deze omzetten in bewegingseigenschappen voor het gamepersonage.

Met de rechtszaak wil Impulse Technology een totaalverbod op de verkoop van Kinect, een schadevergoeding, rente en de kosten voor de advocaat en rechtszaak afdwingen. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Wel zegt het bedrijf dat het zijn uiterste best doet om de rechten van patenthouders niet te schenden.

Naast Microsoft klaagt Impulse Technology ook enkele game uitgevers aan zoals Electronic Arts (EA), Ubisoft, Sega en Konami.

Kinect is een technologie waarbij gamers niet langer een controller hoeven te gebruiken om te gamen. In plaats daarvan is de lichaam van de gamer de controller. Kinect maakt gebruik van een bewegingssensor die je hele lichaam volgt. Terwijl een gamer aan het spelen is maakt Kinect een digitaal skelet van zijn of haar lichaam op basis van dieptegegevens. Dankzij Kinect ID hoeven spelers dit proces slechts eenmaal te doorlopen, omdat alle gegevens in het profiel van de gamer worden opgeslagen.