1 min

De jury van een Amerikaanse federale rechtbank heeft afgelopen vrijdag bepaald dat Microsoft 70 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan Alcatel Lucent wegens het schenden van patenten.

De uitspraak van de federale rechtbank was er een in hoger beroep, de verliezer van deze uitspraak is echter niet Microsoft maar Alcatel Lucent. In 2007 deed een jury in dezelfde rechtbank ook al een uitspraak in deze zaak, destijds werd Microsoft ook schuldig bevonden aan het schenden van patenten en moest het maar liefst 1,5 miljard dollar betalen. Microsoft tekende daartegen hoger beroep aan, wat resulteerde in de uitspraak van afgelopen vrijdag.

De jury van de federale rechtbank is deze keer ook van mening dat Microsoft de patenten heeft geschonden maar vroeg wel om een herberekening van de schadevergoeding. Deze kwam een stuk lager uit waardoor Microsoft nu de winnaar is van deze uitspraak in plaats van de verliezer. Of Microsoft of Alcatel Lucent nog in beroep gaat tegen deze uitspraak is niet duidelijk.

Microsoft heeft zich in de periode tussen januari 2003 en december 2006 schuldig gemaakt aan patentschendingen met haar producten Microsoft Outlook, Microsoft Money en Windows Mobile.