2min

Samsung en Apple zijn overeengekomen dat ze geen import of verkoopverbod zullen eisen tegen elkaars producten totdat de rechter een uitspraak heeft gedaan in het kort geding dat Apple heeft aangespannen tegen Samsung. Deze uitspraak zal op 15 september plaatsvinden.

Samsung kan er dus voor kiezen om de Galaxy Tab 10.1 gewoon op de markt te gaan brengen. Vooralsnog staat de lancering van deze tablet nog steeds op het programma voor eind augustus.

Of deze afspraak ook invloed heeft op de bodemprocedure die Samsung aanstaande woensdag gaat aanspannen tegen Apple is onduidelijk. Samsung geeft verder geen commentaar, behalve een Engelse mededeling waarin eerder genoemde afspraak staat.

Apple zal dus niet voor meer verrassingen gaan zorgen, door in Nederland via een ex parte-procedure een verbod te eisen op de tablet van Samsung. Het deed dit eerder in Australië en in Duitsland voor de rest van de Europa behalve Nederland. Een ex parte-procedure is er een waarbij de tegenpartij niet gehoord hoeft te worden voordat er een uitspraak plaatsvindt.

Samsung heeft nog even de tijd om te beslissen of de lancering van de Galaxy Tab 10.1 ook echt doorgaat eind augustus. Mocht de lancering gewoon doorgaan dan riskeert het bedrijf dat het alle tablets weer uit de handel moeten halen, mocht de uitspraak op 15 september niet in zijn voordeel uitvallen. De rechter heeft al laten weten dat het verbod in zal gaan op 13 oktober, mocht de uitspraak die kant op vallen.