1 min

Tags in dit artikel

, ,

Rovio, de Finse gamedeveloper achter de immens populaire game Angry Birds, is op dit moment in gesprek met diverse investeerders. Zij zouden de waarde van het bedrijf schatten op 1,2 miljard dollar.

Dit zou een gunstige ontwikkeling voor de Finse gamedeveloper zijn. Angry Birds begon ooit klein, maar groeide al snel uit tot een multiplatformgame. Volgens de laatste berichten heeft het Finse bedrijf de ambitie om net zo populair als Mickey Mouse te worden. Om dat doel te bereiken, kan het geen kwaad om een aantal investeerders achter zich te scharen die alle vertrouwen hebben in de toekomst van het bedrijf.

Zo wil het bedrijf naast knuffels en T-shirts ook kookboeken en lesmateriaal aanbieden. Tevens zijn er serieuze plannen voor een heuse film. Rovio zou David Maisel, de oud-voorzitter van Marvel Studios, hebben ingehuurd om het bedrijf te adviseren.

Wie de mogelijke investeerders zijn, is vooralsnog niet bekend, omdat Rovio geen commentaar wil geven op de niewsberichten. Volgens Michael Pachter, managing director van onderzoeksbureau WEdbush Securities Inc., gaat het om bedrijven als Elentronic Arts, Zynga, News Corp en Walt Disney. Zij zouden Rovio aan een nieuw publiek kunnen helpen.