2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gisteren berichtte Techzine dat Apple de bestellingen voor de iPad 3 voor de tweede helft van dit jaar annuleerde en verschoof naar de eerste helft van 2012. Vandaag duikt het gerucht op dat Apple één miljard dollar wil investeren in een fabriek dat de schermen van de nieuwe iPhone en iPad gaat fabriceren.

Dit gerucht gaat al langer ten ronde. Analist David Rubenstein blaast het gerucht nieuw leven in. "Wij denken dat het aannemelijk is dat Apple een investering van één miljard dollar zal doen in Sharps Kameyama fabriek om de productie en aanlevering van schermen voor de nieuwe iPhones en iPads te garanderen", aldus Rubenstein. Deze investering zou de winstgevendheid van Sharp eveneens ten goede komen.

Vorig jaar december ging het gerucht ten ronde dat Apple "een groot deel" van de 1,3 miljard dollar zal betalen van een nieuwe fabriek die beeldschermen zou maken. Tevens zou de elektronicafabrikant het grootste gedeelte van de geproduceerde schermen opkopen. De productie zou gepland staan voor de tweede helft van 2012.

Gisteren berichtte Techzine dat de nieuwe iPad 3 waarschijnlijk op z’n vroegst pas begin 2012 zal verschijnen en niet eind 2011 zoals eerdere geruchten voorspelde. De oorzaak hiervan zou het beeldscherm zijn dat op een zeer hoge resolutie (2048×1536) moet gaan werken, deze zouden momenteel nog met teveel problemen kampen. Apple bestelt op dit moment de meeste beeldschermen bij Samsung, maar door alle rechtszaken lijkt Apple druk op zoek te zijn naar andere fabrikanten. Eerder leek LG in de race te zijn om deze positie in te vullen, nu lijkt Apple zijn pijlen te hebben gericht op Sharp.

Sharp zou in staat zijn om goed functionerende schermen te kunnen leveren maar zou daar aanzienlijk meer geld voor vragen dan Apple gewend is. Voor Apple zou dat mogelijk een reden kunnen zijn om een grote investering te doen in de fabriek en zo een lagere prijs te kunnen bedingen.