2min

Tags in dit artikel

, ,

Overtollige kilo’s kwijtraken is nooit eenvoudig. Daarom zijn er diverse technologische tools die je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen, zoals een pedometer en een polshorloge dat je hartslag meet. Nu is er gratis een nieuwe app verkrijgbaar in de App Store die je helpt bij afvallen: Nexercise.

Met de nieuwe app willen de makers de afvallers een handje helpen. De nieuwe app registreert alle bewegingen die je maakt: lopen, rennen, fietsen, gewichtheffen, basketballen, en ga zo maar door. Naarmate een gebruiker meer beweegt, maakt hij kans op merchandise die hij gratis of tegen een gereduceerd tarief kan aanschaffen. Hiermee wil Benjamin Young, de maker en bedenker van de app, stimuleren om gebruikers goede bewegingsgewoonten aan te leren.

"Het is een manier waarop we proberen een gezonde leefstijl te creëren, niet een snelle en eenvoudige oplossing", aldus Young. "Het gaat ons er niet om hoeveel kilometer je hebt hardgelopen of hoeveel kilo gewicht je kunt heffen. Je verzamelt punten door gezonde gewoontes over te nemen."

Op basis van de duur van de work-out en alle andere gewoontes die frequent bewegen stimuleren, kunnen gebruikers punten verdienen. Als gebruikers met een vriend gaan trainen of op een regenachtige dag gaan hardlopen, krijgen ze bonuspunten.

Met alle bij elkaar gesprokkelde punten maken gebruikers kans op gratis prijzen of producten die ze tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen aanschaffen. Degenen met de meeste punten maken de meeste kans om een prijs te winnen. En zij die het hoogste fitheidsniveau hebben behaald, hebben toegang tot waardevollere prijzen. Gebruikers met het laagste niveau hebben 25 procent kans om een prijs te winnen voor cadeaucards die in waarde variëren van 5 tot 250 dollar.

Young heeft al de nodige kritiek te verduren gekregen op Nexercise. Zo zou de beloning voor veel beweging aan de lage kant zijn. Ook op technisch vlak mankeert er het nog het nodige aan de app volgens kenners. Het is alleen mogelijk om deze app te draaien als deze voortdurend actief is. Als de app op de achtergrond draait, registreert deze niet al je bewegingsactiviteiten.

Young zegt nog volop aan zijn app te werken. Zo wil hij in de toekomst een feature introduceren die de gebruiker een waarschuwingsseintje geeft als een van zijn vrienden hem heeft ingehaald op zijn fitheidsniveau.

De app is wereldwijd gratis verkrijgbaar in de App Store.