1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het besturingssysteem MeeGo dat anderhalf jaar geleden ontstond door een samenvoeging van Intel’s Moblin en Nokia’s Maemo lijkt ten dode opgeschreven. Nadat eerder Nokia zich terugtrok uit het project omdat het volledig gaat inzetten op Windows Phone, lijkt nu ook Intel te gaan stoppen met MeeGo.

De plannen voor MeeGo waren ambitieus, maar zeker niet onredelijk. Het besturingssysteem dat bestemt is voor een hele brede markt, voor mobiele telefoons en tablets, maar ook voor televisies en computers lijkt ten dode opgeschreven. Volgens bronnen van Digitimes lijkt ook Intel ermee te willen gaan stoppen, er zijn te weinig partners over en fabrikanten lijken weinig tot geen interesse te hebben in een nieuw besturingssysteem.

Intel’s reden zou dan ook echt zijn omdat er een tekort is aan interesse vanuit de fabrikanten. Intel zou nu overwegen om de ontwikkeling van MeeGo tijdelijk te staken en mogelijk in de toekomst weer op te pakken.

Intel zegt zelf in een verklaring dat het met de open source gemeenschap zal blijven werken aan de ontwikkeling van MeeGo. Verder wil het bedrijf niet reageren op de speculaties. De grote vraag is dus hoe groot Intel’s inzet blijft in de ontwikkeling van MeeGo.