1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft onlangs opnieuw 1023 patenten van computergigant IBM overgenomen. Met deze nieuwe patenten wil Google zich verdedigen in de lopende en toekomstige rechtszaken over zijn besturingssysteem Android maar mogelijk ook bescherming bieden aan andere Google-producten.

Eerder nam Google Motorola Mobility over voor een astronomisch bedrag van 12,5 miljard dollar. Hierdoor breidde het patentenportfolio van Google zich uit meer ruim 17.000 nieuwe patenten. Hiermee wil het internetbedrijf zich verdedigen tegen lopende rechtszaken omtrent Android, Google’s mobiele besturingssysteem. Het mobiele besturingssysteem Android zou volgens verschillende partijen inbreuk maken op diverse patenten. Door deze dreiging was het volgens David Drummond, de juridische baas bij Google, noodzakelijk om Motorola Mobility over te nemen.

Google gaat echter rustig door met het opkopen van patenten, om ervoor te zorgen dat alle Google-producten in de toekomst netjes worden beschermd. Daarom kocht het internetbedrijf half augustus ruim 1000 patenden van IBM, dit nadat het in juli ook al ruim 1000 patenten van IBM kocht. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt de aankoop van het patentenportfolio.